وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی و نخستوزیر ژاپن، یکشنبه ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیر)، در جده ملاقات کردند و از گشایش فصل جدیدی در مناسبات دو کشور خبر دادند.
خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی، گفت که دو طرف ۲۶ توافق همکاری در زمینههای مختلف، از جمله بهداشت، فناوری مالی، صادرات، توریسم، سرگرمی و فناوری اطلاعات امضا کردند.
فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن، نیز که یکشنبه سفر سه روزه خود را به خاورمیانه از عربستان سعودی آغاز کرد، گفت که روابط دوجانبه بین ریاض و توکیو در مسیر تقویت است.
خالد الفالح در حاشیه سفر رسمی کیشیدا به عربستان سعودی، به شبکه خبری العربیه گفت که ریاض در چندین پروژه مربوط به انرژی پاک با ژاپن همکاری خواهد داشت و از تفاهم میان دو کشور در زمینههای مختلف خبر داد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
الفالح ضمن اشاره به اینکه ژاپن سومین شریک تجاری عربستان سعودی است، گفت که نخستوزیر ژاپن با زنان و مردان بازرگان و رهبران تجاری سعودی و ژاپنی ملاقات کرد. او همچنین گفت که هیئت بزرگی شامل نمایندگان ۴۴ شرکت عمده ژاپنی و دیگر شرکتهای نوظهور، نخستوزیر ژاپن را در این سفر همراهی میکنند.
نخستوزیر ژاپن گفت که کشورش حدود ۴۰ درصد از نیاز خود را به نفت خام، از عربستان سعودی تامین میکند و افزود که این نکته، اهمیت همکاری راهبردی بین دو کشور را نشان میدهد.
او همچنین بر تمایل ژاپن به همکاری نزدیک با عربستان سعودی در ارائه تخصص و فناوریهای مدرن در چارچوب چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان- ژاپن که دو کشور در ۲۰۱۶ راهاندازی کردند، تاکید کرد. او با رهبران تجاری نیز درباره چشمانداز ۲۰۳۰ و مشارکت با عربستان سعودی در زمینه انرژی، تولید مواد پیشرفته، باتریها و نیمهرساناها گفتوگو کرد.
عربنیوز نوشته است که این چشمانداز مشترک، با مشارکت بیش از ۶۰ وزارتخانه و سازمان دولتی در هر دو کشور، توسعه بیش از ۱۰۰ پروژه را در برنامه خود دارد.
دیدار کیشیدا از عربستان سعودی، نخستین سفر یک رهبر ژاپنی به این کشور، از سفر شینزو آبه، نخستوزیر سابق و فقید ژاپن، در ۲۰۲۰، به این سو است.
فومیو کیشیدا قرار است در ادامه به امارات متحده عربی و قطر نیز سفر کند.
هدف از رشته بازدیدهای خاورمیانهای کیشیدا، کمک به توسعه روابط ژاپن با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایجاد همکاری در زمینههای مختلف، بهویژه بخش انرژی است.
عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر، در مجموع تامینکننده بیش از ۸۰ درصد از کل واردات نفت خام ژاپن به شمار میروند.
در بحبوحه جنگ روسیه در اوکراین و افزایش نگرانیها درباره تامین انرژی، پیشبینی میشود که کیشیدا از کشورهای عرب بخواهد که با افزایش تولید، بازار نفت را تثبیت کنند.
ژاپن فعالانه برای توسعه فناوریهای انرژی سبز و تجدیدپذیر تلاش میکند تا بتواند در ۲۰۵۰ به هدف کربنصفر برسد. وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی ضمن اشاره به این امر، در گفتوگو با العربیه نیز بر تداوم مذاکرات و رسیدن به توافقهای جدید تاکید کرد.
آمارهای دولتی حاکی است که نرخ تورم سالانه عربستان سعودی در ژوئن ۲۰۲۳ از ۲.۸ به ۲.۷ کاهش یافته است. در عین حال، قیمت مسکن، آب، برق، گاز در این ماه در قیاس با ماه قبل، از بیش از ۹ درصد افزایش حکایت دارد.